The Bongo Club

The Bongo Club + Sonar (Vera)

“Jøngens, we hebben een bandnaam nodig voor onze eerste shøw volgende week in Jeugdcentrum Knäckebröd,” sprak zanger Jesper tegen z’n ironisch besnørde bandleden: “We schrijven allemaal een bandnaam op ‘n papiertje en doen die in de hoed van Erik.” Gitarist Erik wilde eigenlijk z’n hoed niet afdoen, want die droeg hij ook op de bandfoto’s die vorige week door de vriendin van bassist Fabian waren gemaakt.

Na de belofte dat niemand foto’s zou nemen van dit toch redelijk beslissende moment ging Erik overstag en plaatste zijn H&M-fedora omgekeerd op de plakkerige Lacktafel. Enkele minuten gingen voorbij terwijl Fabian peinzend in de verte staarde, kauwend op een geelblauw potlood als ware hij Henning Mankel zelf.

Na een stief kwartiertje – nadat iedereen zijn zieleroersel in de omgekeerde hoed had gedeponeerd – sloeg drummer Jonatan een uitstekende drumrøffel op de rand van diezelfde plakkerige Lacktafel, terwijl de charismatische frontman zijn blondbehaarde Zweedse arm in de fedora deed verdwijnen.

Een zweetdruppel meanderde zijn weg door de voorhoofdrimpels die als fjorden zijn verder toch jeugdige voorkomen doorkliefden toen hij die allesbeslissende drie woorden op het winnende lot voorlas: “The Bongo Club.”

Vrijdag 9 december, Vera, lekker poppy, beetje garage, hartstikke leuk, gewoon gaan.

Vrijdag 9 december, 21:00
€ 5 (exclusief € 1,50 maandkaart)
Vera (Grote Zaal)
Facebook Event