The Homesick + The Lumes (De Walrus)

Zelden kom ik in Café de Walrus. Waarom weet ik niet, want je kan er prima een biertje drinken, maar dingen lopen soms nu eenmaal zo. Vrijdag 25 november zal ik er echter zeker zijn, want dan spelen The Homesick en The Lumes. Beide bands spelen in de klassieke driehoeksformatie drums, bas, gitaar. Daar hou ik wel van: het houdt bands scherp en het verhoogt de kans dat er ballen uit de broek gespeeld worden en dat is altijd goed.

The Homesick komt uit Dokkum. In promostukjes wordt vaak gezegd dat deze jongens uit verveling maar muziek zijn gaan maken en dat zal misschien ooit zo geweest zijn, maar inmiddels spelen in ieder geval Elias (gitaar, zang) en Jaap (bas, zang) in zoveel andere bands en projecten (onder andere Yuko Yuko) dat ik niet zou weten hoe ze tijd weten vrij te maken om zich even lekker te vervelen. Mocht ik het mis hebben, dan hoor ik het graag. Muzikaal zit het in de noisepop- en dreampunkhoek van Ariel Pink en Deerhunter. De liedjes glijden ongemerkt heerlijk het oor in en wie weet betrap je jezelf de dag erna nog op het neuriën van één van de hits.

The Lumes komt uit een andere hoek van Holland. En wel uit Rotterdam. De sfeer is een stuk donkerder en grimmiger dan bij The Homesick: meer noiserock dan noisepop en meer post-punk dan dreampunk. Maxime (zanger, gitarist) krijst zijn vocalen altijd met zoveel ängst de microfoon in dat hij eigenlijk zo hees zou moeten zijn als een koorballetje. De gitaar vliegt heerlijk uit de bocht maar dat kan allemaal, want Mitchell (drums) en Lennard (bas) houden de boel vakkundig bij elkaar met hun pulserende, hypnotiserende basis. Dit is zeker iets voor fans van A Place To Bury Strangers en Protomartyr on steroids.

Hopelijk zie ik jullie allemaal daar en als je genoeg bier voor me koopt, heb ik nog wel een smeuïg verhaal over die keer dat de band bij mij logeerde en iemand ‘s nachts de wc niet kon vinden.

Vrijdag 25 november, 22:00
€ 5 (DVK)
De Walrus
Facebook Event