Weval | De Oosterpoort

Filmcurator Derek Boudewijn Iris zegt:

“Live is de ervaring anders dan op de plaat: de act breidt namelijk uit naar een vijfmansband die nog een extra dimensie aan het geluid geeft. Alles is live, van de baslijnen tot de zang. Daarom is het juist een must om deze act ook live te zien.”


Waar Weval een paar jaar geleden nog de dansvloer kant op leek te gaan, sloeg het duo, bestaande uit Harm Coolen en Merijn Scholte Albers, vorig jaar juist een ander pad in met release The Weight. Funky baslijnen als Sly & The Family Stone, zwierige synthesizers, gelaagde composities met tegendraadse ritmes, knipogen naar de jaren zestig en zeventig: het tempo is omlaag gegaan, maar de kosmische en prikkelende geluiden voeren des te meer de boventoon. Je kan het psychedelisch elektronisch met een dansbaar randje noemen.

Bovendien laat Weval zich niet vastpinnen op één genre, maar weten ze toch een hybride geheel te maken van allerlei invloeden en dat is wat ze uniek maakt. Geen wonder dat ze zijn getekend bij het befaamde Duitse Kompakt label. Met hun experimentele en uitdagende sound weten ze telkens zichzelf verder uit te dagen en creëren daarmee een luisterervaring die telkens pakt omdat hij bij elke luisterbeurt nieuwe lagen naar boven brengt.

Live is de ervaring anders dan op de plaat: de act breidt namelijk uit naar een vijfmansband die nog een extra dimensie aan het geluid geeft. Alles is live, van de baslijnen tot de zang. Daarom is het juist een must om deze act ook live te zien. Laat je daarom heerlijk meedrijven in de kosmische trip van Weval in De Oosterpoort. Tot daar!

Weval
 donderdag 20 februari, 20:00
 18,50
 De Oosterpoort
 Facebook