Xarah Dion op de cultuuragenda van Filter Groningen

Xarah Dion (De Gym)

Xarah Dion maakt donkere synthesizer wave met repetitieve beats en verkoelde vocalen. Ze komt uit de uiterst actieve muziekscene in Montreal, wat toch wel als een pluspuntje mag gelden. Twee van mijn favoriete bands komen ook uit Montreal: Blanka en Each Other. Ze heeft net haar tweede album FUGITIVE (2016) uit en tourt voor de tweede keer door Europa.

Xarah Dion praat zachtjes in de microfoon of zingt met een operastem, gelukkig kil en haunting genoeg om niet opera te worden, maar dan heb je een idee. Live nestelt ze zich achter een muurtje van synths en drummachines waar ze vol overgave in opgaat. De beats zijn hard en energiek en op momenten zelfs heel erg dansbaar, dus wie weet gaat er nog een klein voetje van de vloer. Houd je net als ik wel van donkere, elektronische muziek met een kille, menselijke touch, dan is deze avond zeker een aanrader.

De Gym lijkt voor Xarah Dion een ideale locatie te zijn door de donkere industriële look en rauwe atmosfeer. Mocht je nog nooit in de Gym geweest zijn dan lijkt de entree misschien wat donker en afhoudend, maar nadat je de grote stalen trap op bent zul je zien dat het er allemaal wel meevalt. Het voorprogramma wordt verzorgd door Costa Ricard.

Donderdag 3 november, 21:00
€ 5
De Gym
Facebook Event