Zomaar Roes | Vera

Filmcurator Derek Boudewijn Iris zegt:

“Zomaar verbindt deze twee uitersten: het is de samensmelting van donker en licht. En als dat alleen al niet de interesse wekt, doet de line-up dat zeker.”


Zomaar Radio is een community radiostation dat al sinds 2017 podcasts produceert. Ze opereren vanuit Vera maar slaan daarnaast ook regelmatig hun vleugels uit naar andere plaatsen, zoals Grasnapolsky, Noorderzon en De Nacht van Kunst en Wetenschap. Bovendien organiseren ze sinds vorig jaar evenementen in Vera onder de noemer Zomaar Avonden. Zomaar Roes is de nieuwste in deze reeks.

Het woord roes doet me denken aan een staat waarin je verkeert als je je heel euforisch voelt, omdat je onder invloed van het een of ander bent of gewoon een heel stuk weg zwijmelt. Zomaar speelt op dit thema in door twee, op het oog totaal verschillende genres, samen te laten komen op een avond: New Age en Black Metal. Zomaar verbindt deze twee uitersten: het is de samensmelting van donker en licht. En als dat alleen al niet de interesse wekt, doet de line-up dat zeker.

Zomaar pakt groots uit en vliegt een rijzende ster uit Montreal, Canada in: Pascale Project. Zij produceert dansbare, stijlvolle house met diepe vocalen en een speelse sound. Dat belooft al veel dansbaar goeds op de latere avond.

Rotterdammer Piyojo zal je meenemen op een intuïtieve reis door het onbewuste via elektronische muziek. Een avant-garde, veelzijdig geluid wat je ongetwijfeld in een trans zal brengen.

¿Mon3y staat bekend om oneindige drones die je in een staat van bedwelming zal brengen met hun lusjes van herhalende geluiden.

En zo zijn er nog veel meer interessante performances te ontdekken. Wat te denken van Lora Gap, die in haar bijzondere performance contact zoek met het publiek via hun sociale media of de band Ontucht, die zichzelf omschrijft als ‘Provinciaal Portaal naar Gutturaal Swart Metaal’? Genoeg om je in onder te dompelen dus. Ik laat me vervoeren in een trans tijdens Zomaar Roes. Zie je daar!

Zomaar Roes
 donderdag 6 juni, 20:30
 6 • kaartje kopen
 Vera
 Facebook