Filter Groningen + Noordenaars

Noordenaars Art Weekend

In de drie Noordelijke provincies is er een aantal vooruitstrevende presentatie-instellingen voor kunst. Zulke instellingen bieden jonge en beginnende kunstenaars een podium om te experimenteren, te ontdekken en te vernieuwen, zonder dat ze daarbij de druk van verkoop hoeven te voelen. Zulke instellingen zijn onmisbaar in een gezond kunst- en cultuurklimaat. Samenwerken levert meer zichtbaarheid en herkenbaarheid op, en biedt mogelijkheden om elkaars programma’s te versterken. Daarom werd Noordenaars opgericht, een platform voor presentatie-instellingen en kunstinitiatieven. Noordenaars bestaat uit Academie Minerva (Groningen), CBK Groningen, NP3 (Groningen), SIGN (Groningen), KiK (Kolderveen), Kunsthuis SYB (Beetsterzwaag), Media Art Friesland (Leeuwarden) en VHDG (Leeuwarden).

Om de oprichting van Noordenaars te vieren, presenteren de deelnemende instellingen zich tijdens het Noordenaars Art Weekend (11 t/m 13 november). In Groningen doen het CBK Groningen, NP3 en SIGN mee. Tijdens het weekend is onder meer de tentoonstelling Made of Sugar and Salt in het CBK te zien, de installatie Quasi van Berndnaut Smilde bij NP3/Bur0 Gr0ningen en het interactieve kunstwerk Birds Fly Around With You (op de Vismarkt). Voor Filter Groningen schreven Bodil en ik al over deze tentoonstellingen en werken.

Het hele programma van het weekend, dat in Groningen deels samenvalt met de programmering voor Let’s Gro, is te vinden op het Facebook event van Noordenaars Art Weekend.

Vrijdag 11 t/m zondag 13 november
gratis
Verschillende locaties
Facebook Event
Artikelen over Noordenaars
Made of Sugar & Salt
Birds Fly Around With You
QUASi – Berndnaut Smilde

selecteert cultuur