Schrijvers

Filter Groningen drijft op de inspanningen en ontdekkingen van onze schrijvers. Dit zijn mensen die bijna alles weten over muziek, film, kunst, theater, dans en literatuur. Onze schrijvers zetten hun favoriete culturele activiteiten op de agenda, zodat jij weet waar je naartoe kan gaan.

Ike de Zeeuw
Muziek Ike is sinds 2009 actief bezig om Groningers van kwaliteitsmuziek te voorzien als 1/2e van het platform Lepel Concerts. Daarnaast is hij actief als zanger/gitarist van de noiserockband WOLVON.
Jannes Heidinga
Muziek Jannes is werkzaam bij film- en animatiestudio PIT en nachtclub OOST. Sporadisch leest hij een schrijfsel of twee voor aan een semi-geïnteresseerd publiek.
Iris Luimstra
Muziek | Iris studeert Wijsbegeerte en Muziek bij Kunsten, Cultuur en Media aan de RUG. Daarnaast is ze redacteur bij het radioprogramma Glasnost. Iris is fervent bezoeker van concerten en luistert naar (bijna) alle muziekgenres, zoals indie(rock), elektronisch, hiphop en pop.
Derek Boudewijn
Filmcurator Derek Boudewijn
Film Derek woont in Groningen en studeerde Filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is wekelijks in de bioscoop te vinden, omdat films volgens hem op het grote doek nog steeds het best tot hun recht komen.
Mariska de Bone
Theater Mariska studeerde geschiedenis en museum studies en werkt als tentoonstellingsmaker in het Drents Museum. Ze bezoekt graag musea in haar vrije tijd, maar je maakt haar het gelukkigst in het theater. Met haar eigen theatergezelschap, A-Way Productions, probeert ze theater toegankelijker te maken, met name voor internationals in Groningen.
Maayke Meijering
Kunstcurator Maayke Meijering
Kunst Maayke studeerde kunstgeschiedenis en specialiseerde zich in moderne en hedendaagse kunst. Met haar eigen bedrijf Kunstpraat maakt ze kunst toegankelijk, begrijpelijk en waardevol voor een brede doelgroep.
Saskia Osinga
Maatschappij | Saskia woont zo ongeveer in een bibliotheek vanwege een hardnekkige boekenverslaving. Vanuit een maatschappelijk betrokken visie is ze actief in haar eigen wijk, van PR en projecten tot het organiseren van activiteiten en evenementen.

selecteert cultuur