Schrijvers

Filter Groningen drijft op de inspanningen en ontdekkingen van onze schrijvers. Dit zijn mensen die bijna alles weten over muziek, film, kunst, theater, dans en literatuur. Onze schrijvers zetten hun favoriete culturele activiteiten op de agenda, zodat jij weet waar je naartoe kan gaan.

Ike de Zeeuw
Ike is sinds 2009 actief bezig om Groningers van kwaliteitsmuziek te voorzien als 1/2e van het platform Lepel Concerts. Daarnaast is hij actief als zanger/gitarist van de noiserockband WOLVON.
Jannes Heidinga
Jannes is werkzaam bij film- en animatiestudio PIT en nachtclub OOST. Sporadisch leest hij een schrijfsel of twee voor aan een semi-geïnteresseerd publiek.
Iris Luimstra
Iris studeert Wijsbegeerte en Muziek bij Kunsten, Cultuur en Media aan de RUG. Daarnaast is ze redacteur bij het radioprogramma Glasnost. Iris is fervent bezoeker van concerten en luistert naar (bijna) alle muziekgenres, zoals indie(rock), elektronisch, hiphop en pop.
Derek Boudewijn
Derek Boudewijn
Derek woont in Groningen en studeerde Filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is wekelijks in de bioscoop te vinden, omdat films volgens hem op het grote doek nog steeds het best tot hun recht komen.
Timmy Star
Timmy Star
Timmy is cultureel geïnteresseerd in bijna alles. Zijn favoriete hangplekken zijn musea en dansvloeren. Naast redactiewerk wijst hij je op goeie dj’s, leuke bandjes of interessante sprekers in Groningen.
Mariska de Bone
Mariska studeerde geschiedenis en museum studies en werkt o.a. als freelance tentoonstellingsmaker. Met haar eigen theatergezelschap, A-Way Productions, probeert ze theater toegankelijker te maken, met name voor internationals in Groningen. Maar ze houdt ook van 90s Boybands, slechte Netflixfilms en alles met Colin Firth.
Maayke Meijering
Kunstcurator Maayke Meijering
Hoewel Maayke bijna per ongeluk begon aan een studie kunstgeschiedenis, is ze inmiddels groot liefhebber van moderne kunst in al haar veelzijdigheid. In het dagelijks leven werkt ze in de kunsteducatie, met haar eigen bedrijf Kunstpraat. Ze houdt van kostuumseries, Eefje de Visser en Olafur Eliasson, en zingt kerstliedjes vanaf oktober.
Saskia Osinga
Saskia woont zo ongeveer in een bibliotheek vanwege een hardnekkige boekenverslaving. Vanuit een maatschappelijk betrokken visie is ze actief in haar eigen wijk, van PR en projecten tot het organiseren van activiteiten en evenementen.
Carlijn van Munster
Carlijn is een stiekeme nerd met een permanente honger naar meer informatie. Ze schrijft voornamelijk voor Filter om literaire, wetenschappelijke en maatschappelijke evenementen onder je aandacht te brengen – maar tipt je misschien soms ook het incidentele verstopte feestje of bijzondere niet te missen band.
Jakob Boer
Jakob zet zich in voor Filter om kwaliteitsfilms aan te bevelen en de bioscoopervaring te promoten. Last van infobesitas, FOMO, of streamingstress? Jakob helpt je keuzes te maken door te selecteren wat je schaarse aandacht waard is en moedigt je aan vooral te kijken naar wat er werkelijk toe doet.
Christien Schrover
Christien studeert kunstgeschiedenis en filosofie in Groningen. Ook was ze twee jaar voorzitter van de literaire vereniging Flanor. Christien heeft een zwak voor vreemde boeken, interessante mensen en 15e-eeuwse altaarstukken.
Emma Dagelet
Emma heeft een achtergrond in visagie, kunstgeschiedenis en autonoom beeldende kunst. Momenteel is Emma werkzaam bij het Groninger Forum bij de expositiezalen, cursussen en nog veel meer. Daarnaast is ze bezig met haar eigen podcast en fotografie.

EERDER BETROKKEN BIJ FILTER

Donjali Aeilkema
Hinke Beekman
Hugo Beukema
Frits Dijkstra
Tjitske Dijkstra
Jeanine Hofsteenge
Marija Katic
Bodil Keikes
Daan Kingma
Danny Klaassen
Floor Olijve
Joost Oomen
Casper Rupert
Bas Schröder
Jelle Spijkstra
Roelie Vuitton
Ruben van Walraven
Agnes Winter
Jorine Witte

selecteert cultuur