Schrijvers

Filter Groningen drijft op de inspanningen en ontdekkingen van onze schrijvers. Dit zijn mensen die bijna alles weten over muziek, film, kunst, theater, dans en literatuur. Onze schrijvers zetten hun favoriete culturele activiteiten op de agenda, zodat jij weet waar je naartoe kan gaan.

Iris Luimstra
Iris doet een onderzoeksmaster in muziek en filosofie. Ze pent over nieuwe (alternatieve) muziek bij 3voor12 en The Daily Indie en komt veel in concertzalen en clubs, zowel als bezoeker als dj. Ook werkt ze bij het filmhuis van Vera vanwege haar zwak voor arthouse films.
Derek Boudewijn
Derek Boudewijn
Derek woont in Groningen en studeerde Filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is wekelijks in de bioscoop te vinden, omdat films volgens hem op het grote doek nog steeds het best tot hun recht komen.
Timmy Star
Timmy Star
Timmy is cultureel geïnteresseerd in bijna alles. Zijn favoriete hangplekken zijn musea en dansvloeren. Naast redactiewerk wijst hij je op goeie dj’s, leuke bandjes of interessante sprekers in Groningen.
Mariska de Bone
Mariska studeerde geschiedenis en museum studies en werkt o.a. als freelance tentoonstellingsmaker. Met haar eigen theatergezelschap, A-Way Productions, probeert ze theater toegankelijker te maken, met name voor internationals in Groningen. Maar ze houdt ook van 90s Boybands, slechte Netflixfilms en alles met Colin Firth.
Saskia Osinga
Saskia woont zo ongeveer in een bibliotheek vanwege een hardnekkige boekenverslaving. Vanuit een maatschappelijk betrokken visie is ze actief in haar eigen wijk, van PR en projecten tot het organiseren van activiteiten en evenementen.
Bennet Akkerman
Bennet studeerde biologie, hij was actief in toneel en als dj. Nu vult hij dat culturele gat met Filter. Hij verslindt pulp even graag als verfijnde cultuur en heeft meningen over horror. Als hij niet naar muziek luistert, luistert hij naar podcasts.
Jakob Boer
Jakob zet zich in voor Filter om kwaliteitsfilms aan te bevelen en de bioscoopervaring te promoten. Last van infobesitas, FOMO, of streamingstress? Jakob helpt je keuzes te maken door te selecteren wat je schaarse aandacht waard is en moedigt je aan vooral te kijken naar wat er werkelijk toe doet.
Christien Schrover
Christien studeert kunstgeschiedenis en filosofie in Groningen. Ook was ze twee jaar voorzitter van de literaire vereniging Flanor. Christien heeft een zwak voor vreemde boeken, interessante mensen en 15e-eeuwse altaarstukken.
Emma Dagelet
Emma heeft een achtergrond in visagie, kunstgeschiedenis en autonoom beeldende kunst. Momenteel is Emma werkzaam bij het Groninger Forum bij de expositiezalen, cursussen en nog veel meer. Daarnaast is ze bezig met haar eigen podcast en fotografie.
Nicky Palmans
Nicky doet de marketing en coördineert evenementen in het studentbestuur van cultureel studentencentrum Usva dit jaar. Volgt een master in filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, is theaterfan en is meerdere keren per week in de bioscoop te vinden.
Julia te Winkel
Julia heeft een zwak voor alles wat mooi is en alles wat leuk lijkt. Daarom studeert ze kunst- en architectuurgeschiedenis aan de RUG. Ook werkt ze bij het Forum en is ze verder vaak te vinden bij alles wat cultureel is. Ze schrijft vaak over architectuur maar ook over allerlei andere dingen.
Dian Oterdoom
Dian studeert Media Studies aan de RUG. In haar vrije tijd is ze regelmatig te vinden in musea of bij concerten en festivals. Dian heeft een brede culturele interesse, maar vindt het vooral leuk om cultuur te bekijken vanuit een maatschappelijke invalshoek. Haar voorliefde voor de combinatie cultuur en maatschappij zal regelmatig terug te vinden zijn in haar artikelen.
Maartje Terpstra
Maartje is een kunst- en cultuurwetenschapper en schrijver. Ze maakt kunst, schrijft over kunst en werkt namens haar projectbureau Motief op het snijvlak van kunst, onderzoek en activisme. Voor Filter stort zij zich met liefdevolle overgave in de kunstervaring en deelt deze om anderen te enthousiasmeren. In haar recensies bewandelt ze regelmatig de grens tussen proza en poëzie om je gevoelig te maken voor het eigen creatieve aandeel in de artistieke gebeurtenis. (www.maartjeterpstra.nl)
Jake Burke
Jake studies Media at Rijksuniversiteit Groningen because he adores every corner of arts and culture. He loves movies and TV, and could always be found with a camera or a pen in his hand growing up. Jake is also interested in ethnography and discovering anything he can about the world and its cultures, although this is quite limited right now.
Regina Broersma
Regina studeerde Mediakunst aan Academie Minerva. Vanuit haar atelier in Het Paleis beweegt ze zich in de wereld van film, fotografie en beeldcollages, al dan niet in samenwerking met muzikanten. Daarnaast is ze werkzaam in de kunst- en cultuurwereld waaronder als freelance coördinator bij Noorderlicht. Een groot hart voor experimentele films en bewerkingen op het witte doek. Geboren en getogen in het meest noordelijke puntje van Nederland kan het niet anders dan dat ze een voorliefde heeft voor escapisme. Ze wentelt zich graag in een wereld vol van (Ierse) mythologie, surrealisme en donkere fantasy. Maar valt zo af en toe ook ten prooi aan guilty pleasures.

EERDER BETROKKEN BIJ FILTER

Donjali Aeilkema
Hinke Beekman
Hugo Beukema
Frits Dijkstra
Tjitske Dijkstra
Jeanine Hofsteenge
Marija Katic
Bodil Keikes
Daan Kingma
Danny Klaassen
Floor Olijve
Joost Oomen
Casper Rupert
Bas Schröder
Jelle Spijkstra
Roelie Vuitton
Agnes Winter
Jorine Witte
Ike de Zeeuw
Ruben van Walraven
Jannes Heidinga
Carlijn van Munster
Maayke Meijering

selecteert cultuur