Schrijvers

Filter Groningen drijft op de inspanningen en ontdekkingen van onze schrijvers. Dit zijn mensen die bijna alles weten over muziek, film, kunst, theater, dans en literatuur. Onze schrijvers zetten hun favoriete culturele activiteiten op de agenda, zodat jij weet waar je naartoe kan gaan.

Ike de Zeeuw
Muziek Ike is sinds 2009 actief bezig om Groningers van kwaliteitsmuziek te voorzien als 1/2e van het platform Lepel Concerts. Daarnaast is hij actief als zanger/gitarist van de noiserockband WOLVON.
Jannes Heidinga
Muziek Jannes is werkzaam bij film- en animatiestudio PIT en nachtclub OOST. Sporadisch leest hij een schrijfsel of twee voor aan een semi-geïnteresseerd publiek.
Hugo Beukema
Muziek | Hugo was de eigenaar van Jazzcafé Alto. Hij houdt erg veel van jazz en is naast kenner ook zelf uitvoerend jazzmuzikant, onder meer in het Alto Kwartet.
Iris Luimstra
Muziek | Iris studeert Wijsbegeerte en Muziek bij Kunsten, Cultuur en Media aan de RUG. Daarnaast is ze redacteur bij het radioprogramma Glasnost. Iris is fervent bezoeker van concerten en luistert naar (bijna) alle muziekgenres, zoals indie(rock), elektronisch, hiphop en pop.
Derek Boudewijn
Filmcurator Derek Boudewijn
Film Derek woont in Groningen en studeerde Filmwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is wekelijks in de bioscoop te vinden, omdat films volgens hem op het grote doek nog steeds het best tot hun recht komen.
danny klaassen
Film | Danny studeerde wijsbegeerte aan de RUG. Hij woont zijn hele leven al in Groningen en is zich vanaf zijn studiejaren actief bezig gaan houden met film, zowel thuis als in de bios.
Mariska de Bone
Theater Mariska studeerde geschiedenis en museum studies en werkt als tentoonstellingsmaker in het Drents Museum. Ze bezoekt graag musea in haar vrije tijd, maar je maakt haar het gelukkigst in het theater. Met haar eigen theatergezelschap, A-Way Productions, probeert ze theater toegankelijker te maken, met name voor internationals in Groningen.
Bodil Keikes
Kunstcurator Bodil Keikes
Kunst Bodil is afgestudeerd docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Daarnaast heeft ze de studie Kunsten, Cultuur en Media afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar specialisatie is kunsteducatie en dat brengt ze graag in de praktijk in haar baan als museumdocent bij het Groninger Museum.
Maayke Meijering
Kunstcurator Maayke Meijering
Kunst Maayke studeerde kunstgeschiedenis en specialiseerde zich in moderne en hedendaagse kunst. Met haar eigen bedrijf Kunstpraat maakt ze kunst toegankelijk, begrijpelijk en waardevol voor een brede doelgroep.
Floor olijve
Maatschappij | Floor keerde na omzwervingen in binnen- en buitenland terug naar haar geliefde geboortestad Groningen. Ze studeerde filosofie, geschiedenis en woordkunst en heeft een bijzondere interesse in duurzaamheid en politiek. Voor Filter selecteert ze het beste dat Groningen aan debatten en lezingen te bieden heeft.
Saskia Osinga
Maatschappij | Saskia woont zo ongeveer in een bibliotheek vanwege een hardnekkige boekenverslaving. Vanuit een maatschappelijk betrokken visie is ze actief in haar eigen wijk, van PR en projecten tot het organiseren van activiteiten en evenementen.

selecteert cultuur