Circus Treurdier: Night of the Problems | The Big Building

Theatercurator Tjitske Dijkstra Theatercurator Tjitske zegt:

“Al je pessimisme wordt deze avond van tafel geveegd, je zult de wereld weer met een glimlach tegemoet treden.”


Het liefst zou ik de maximale lengte van dit artikel willen gebruiken om alleen maar het volgende woord te herhalen: “GAAN!”

Vorig seizoen stond Circus Treurdier met hun voorstelling De zwarte doos in het Grand Theatre. Ik kende deze ondernemende muziektheatermakers toen nog niet en deze voorstelling zou gaan over de dood. De naam van het collectief in combinatie met de inhoud van de voorstelling (niet per se vrolijk) maakten dat ik op voorhand niet wild enthousiast werd om te gaan. Uiteindelijk heb ik toch voet gezet over de spreekwoordelijke (hoge) drempel… en sinds het einde van die voorstelling ben ik gaan uitkijken naar dit moment, dat zij met een nieuwe voorstelling weer naar Groningen komen.

Waarom moet je gaan? Alleen al om de titel: Night of the Problems. Ofwel, een feestelijke avond waarin Circus Treurdier alle (wereld)problematiek te lijf gaat en vraagstukken behandelt als: is een klimaatprobleem erger dan een vluchtelingenprobleem? Hoe blijf je hopen als alles hopeloos lijkt te zijn?

Al je pessimisme wordt deze avond van tafel geveegd, je zult de wereld weer met een glimlach tegemoet treden. Vind je het toch nog een beetje lastig aan het eind van de avond, dan is er een bar waar jij je laatste zorgen kunt wegdrinken. Proost, op een probleemloze toekomst!

Kortom, Circus Treurdier staat vier dagen in Groningen, in The Big Building en dat wil je niet missen.

P.S. Vergeet na die tijd niet om traandeelhouder te worden. Als je het echt leuk vindt, word je bij hun volgende project misschien wel melancholist!

Circus Treurdier: Night of the Problems
 woensdag 5 april tot en met zaterdag 8 april, 20:30
 17,50 (regulier) • 14 (CJP/collegekaart) • 10 (t/m 29 jaar) • kaartje kopen
 The Big Building