Dansclick 18

DansClick 18 (Stadsschouwburg Groningen)

DansClick is een terugkerende formule, waarmee het dansproductiehuis Korzo opkomende, jonge choreografen een podium biedt. Daarmee is DansClick dé manier om nieuwe dansmakers te ontdekken. Deze donderdag staan ze met de achttiende editie in de Stadsschouwburg, dit keer met choreografen Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar.

Alle drie wonnen dit jaar de BNG Bank Dansprijs en zullen hun winnende productie laten zien. Door middel van videoportretten worden de dansmakers aan het publiek voorgesteld en nadien kun je de choreografen en dansers ontmoeten in het Theatercafé van de schouwburg om nog even na te praten. Omdat DansClick met ‘tribune-op-toneel’ wordt gedanst, zit je bovendien in een meer intieme setting echt dicht op de dansers.

Dunja Jocic ken je misschien al als danser bij het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni, maar bij DansClick laat ze haar talent als choreograaf zien. Haar eerste voorstelling Don’t talk to me in my sleep werd geprezen in de pers en is zowel grappig als bloedserieus.

Wubkje Kuindersma maakte met haar doubleyou een indringend mannenduet: met het beroemde schilderij La reproduction interdite (1937) van René Magritte op de achtergrond, waarin een man naar zijn eigen achterhoofd kijkt in de spiegel, gaan twee mannen al dansend op zoek naar identiteit en de werkelijkheid.

Met zijn debuut Grip reisde Rutkay Özpinar al verschillende festivals in de wereld af. Hij is een van de jongste dansmakers van Nederland en voert bij DansClick zijn ontroerende duet opnieuw op.

Donderdag 17 november, 20:15
€ 15 (€ 10 met collegekaart of CJP-pas)
Stadsschouwburg
Facebook Event