Foreign Body Solo

Foreign Body_Solo (Grand Theatre)

Howool Baek is een bewegingskunstenaar. Dans kun je het eigenlijk niet noemen. Ze zet haar lichaam in als bewegende beeldende kunst. In 2012 zag ik haar tijdens het Jonge Harten Festival. Nooit eerder had ik zoiets gezien. Haar minimalistische bewegingen waren zodanig dat je als kijker bijna vergat dat het om een mens, een danser ging.

Een belangrijk en vervreemdend element in die voorstelling was dat haar gezicht niet zichtbaar werd. Samen met de weinige belichting zorgde dat ervoor dat de subtiele bewegingen die ze maakte met haar handen, voeten, vingers en tenen je aandacht opzogen. Alsof het lichaam loskwam van zijn dagelijkse functionaliteit en in een geheel nieuw daglicht kwam te staan.

Dat vervreemdende zal ook in Foreign Body_Solo weer terugkomen. Baek verbeeldt met deze voorstelling de mens die geen aansluiting vindt in zijn omgeving. De Zuid-Koreaanse danseres en theatermaakster brengt ditmaal een live-muzikant met zich mee. Verwacht geen groot dansspektakel met sprongen en gestrekte benen, maar een intiem kunstwerkje met minimale maar uiterst gefocuste bewegingen, dat je kijk op wat dans kan zijn verfrist, en de schoonheid van bewegingstaal laat zien.

(Foto: Joerg Hemmen)

Maandag 21 en dinsdag 22 november, 19:30
€ 11 (€ 8 tot en met 29 jaar)
Grand Theater
Facebook Event