Frascati Producties/ Emke Idema – THIS CAN’T HAPPEN | Grand Theatre

Theatercurator Tjitske Dijkstra Tjitske zegt:

“Eigenlijk houd ik helemaal niet van interactief theater. Nee, laat mij maar lekker zitten, staren en wegdromen. Toch ben ik nieuwsgierig naar deze voorstelling, waarin publieksparticipatie de basis van de voorstelling is.”


Eigenlijk houd ik helemaal niet van interactief theater. Nee, laat mij maar lekker zitten, staren en wegdromen. Ik ben geen acteur en ik wil niet meedoen in het spel dat gespeeld wordt. Toch ben ik nieuwsgierig naar deze voorstelling, waarin publieksparticipatie de basis van de voorstelling is.

Deze voorstelling van maakster Emke Idema, is deels gebaseerd op een zin die zij ooit las: “Gewoontes maken een groot deel van de wereld onzichtbaar.” Denk daar maar eens over na… Gewoontes en anders vastigheden regeren ons dagelijkse leven. Daar is niets mis mee en vaak is het heel handig, maar wat als… wat als Sjoerd Meijer (acteur en spelleider) deze gewoontes met het publiek kan gaan doorbreken? Hoe? Met ons meest krachtige middel hierin, namelijk onze fantasie.

Deze voorstelling duurt minimaal 20 minuten en maximaal 80 minuten. De speelduur is afhankelijk van het publiek. Of beter gezegd, afhankelijk van de verbeelding van het publiek en hun durf om vrij te denken én deze gedachten uit te spreken. Ik ga deze avond maar eens uit mijn comfortzone, jullie ook?

Frascati Producties/Emke Idema – THIS CAN’T HAPPEN
 vrijdag 12 januari, 20:30
 15 (normaal) • 10 (CJP/collegekaart) • kaartje kopen
 Grand Theatre
Facebook