Groot Winter Kerstcircus Groningen | Evenemententerrein Roodehaan

Suzanne zegt:

“Dat nostalgische gevoel van vroeger komt tijdens de show dan ook helemaal terug. De familie Renz bewijst met dit sterke programma dat anno 2019 het circus nog steeds van deze tijd is. Ook voor volwassenen is het een afwisselend programma.”


Als kind bezocht ik graag het circus. De geur van zaagsel in zo`n grote tent wekt toch altijd een beetje nostalgie op. Is een circus nog wel van deze tijd? Deze vraag stelde ik mijzelf alvorens ik tickets voor dit spektakel bestelde. Inmiddels kun je immers van een traditie spreken nu het Groot Winter Kerstcircus Renz Berlin voor de vierde maal in Groningen is neergestreken.

Op het nieuwe evenemententerrein Roodehaan bij de A7 heeft het circus alle ruimte. De locatie is makkelijk bereikbaar met de fiets, auto en er stopt zelfs een bus. De verwarmde circustent is mooi versierd in kerststijl.  Het programma is eigenlijk zoals je van een circus verwacht, een bonte mix van artiesten. De wilde dieren zijn ingeruild voor honden, er zijn paarden en kamelen. Uiteraard is er ook een clown. Eén van de hoogtepunten van de show is de adembenemende act Tashkenbaev uit Oezbekistan, dit is werkelijk een lust voor het oog. Het duo laat zien dat koordansen helemaal niet ouderwets is. Alsof het niets is balanceren ze op grote hoogte, om vervolgens halsbrekende kunstjes te vertonen.

De olifanten act (nee geen echte olifant) is grappig. Dat nostalgische gevoel van vroeger komt tijdens de show dan ook helemaal terug. De familie Renz bewijst met dit sterke programma dat anno 2019 het circus nog steeds van deze tijd is. Ook voor volwassenen is het een afwisselend programma.

Groot Winter Kerstcircus Groningen
 tot en met zondag 5 januari
 vanaf 17 (volwassenen) • 12 (kinderen) • kaartje kopen 
Evenemententerrein Roodehaan
Facebook