Het Houten Huis: Onbekend Land 6+ (Grand Theatre)

Soms heb ik zo’n gek gevoel. Een verdrietig soort heimwee naar mijn kindertijd en hoe de wereld toen was. Ik kan niet plaatsen of dat komt omdat de wereld zo veranderd is, of omdat ik zelf een ander perspectief op het leven gekregen heb. Het is alsof mijn idee en gevoel over de wereld in een zelfgemaakte saus zit. Deze heerlijke saus wordt over een pasta – de werkelijke wereld – gegoten, maar de smaken vallen niet samen. Het bevalt me niet wat ik eet… Of moet ik gewoon even wennen aan de nieuwe combinatie?

Het is niet dat ik niet gelukkig ben, nee: mijn saus is liefdevol bereid. Ik denk dat er veel mensen zijn die dit gevoel in meer of mindere mate herkennen. Letterlijk, doordat ze huis en haard hebben moeten verlaten en moeten wennen aan een nieuw leefklimaat. Maar het uit zich bijvoorbeeld ook in de discussie over de stemwijzer: op welke gronden geven we het beleid in ons land vorm? Hoe voelen we ons met z’n allen thuis?

Het is de kracht van Het Houten Huis dat zij een gevoel of een thema dat bij veel mensen en vooral bij kinderen speelt kunnen uitvergroten in een voorstelling. Ze doen dit op een intelligente en creatieve manier zodat je het thema beter kunt begrijpen met je gevoel. Ze zijn daardoor het ontbrekende bindmiddel om de saus beter bij de pasta te laten smaken.

Het Houten Huis: Onbekend Land 6+
 zaterdag 25 februari, 14:30 & zondag 26 februari, 14:30
 12 (regulier), 10 (CJP/collegekaart), 8 (tot en met twaalf jaar)
 Grand Theatre
Facebook

(English)

Het Houten Huis, together with Oorkaan and Nordland Visual Theatre (NO), takes you along to a world full of live music and amazing images.

“A moving musical and visual performance about how it feels to be in an unknown country.” – Marija

The story they want to tell is about feelings that arise in a new, strange environment. How does it feel to suddenly live in an unknown land? How do you make a home in a new world? Everything is different in Onbekend Land: a big bubble delivers the mail, the neighbors sail on big sea creatures, little lights shine underneath the snow, and strange music can be heard. Habituation increases gradually, until memories and homesickness take over.

Onbekend Land 6+: a performance for everyone who wants to be moved and amazed.