Joy Delima – Stamboom monologen | Grand Theatre

Nicky zegt:

“Stamboom monologen belooft een persoonlijk stuk te worden dat ingewikkelde thema’s een grappige draai geeft: Een uiting van een zoektocht naar persoonlijke oorsprong en gezamenlijke verbinding.”


“Hoe is het om nu in Nederland een jonge zwarte vrouw te zijn?” Joy Delima tackelt deze vraag in Stamboom monologen aanstaande vrijdag in het Grand Theatre. Joy studeerde af aan Artez toneelschool Arnhem en zal komend seizoen toetreden tot het Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

In een interview met Trouw vertelt ze over de beginselen van haar carrière als acteur en de voorbereiding voor Stamboom monologen. Hiervoor kreeg ze als eerste persoon toegang tot de gedigitaliseerde slavenregisters. In de vorm van korte komische monologen vertelt ze hoe ze omgaat met de kennis dat ze voortkomt uit mensen die tot slaaf zijn gemaakt en over de situaties en gesprekken waar ze door haar huidskleur in belandt.

Stamboom monologen belooft een persoonlijk stuk te worden dat ingewikkelde thema’s een grappige draai geeft: een uiting van een zoektocht naar persoonlijke oorsprong en gezamenlijke verbinding.

Joy Delima – Stamboom monologen
 vrijdag 7 februari, 20:30
 16 (regulier) • 11 (student/CJP) • kaartje kopen
Grand Theatre
 Facebook