Music for Bars

Explore the North: Music for Bars – Club Guy & Roni (Friesche Club, Leeuwarden)

Oeverloze energie en een explosieve bewegingstaal. Dat is de typische handtekening van het in Groningen gevestigde dansgezelschap Club Guy & Roni. Het werk dat uit handen van dit choreografenduo komt, kenmerkt zich door een vaak schokkerige, minutieus strakke en acrobatische dynamiek.

De duetten en groepschoreografiëen zitten als een schuifpuzzel in elkaar: als er een zet wordt overgeslagen zou alles botsen. Dat maakt dat de kijker vaak op het puntje van zijn stoel zit. De dansers geven hun persoonlijke touch aan de soms zware thema’s en humor is altijd nabij. De Club gaat steeds een samenwerking aan met andere kunstdisciplines zoals theater, poëzie en live-muziek. Vaak vervaagt de scheidslijn tussen publiek en dansers, zoals in Mechanical Ecstacy (2015): een deels geregisseerd, deels spontaan uitgaansfeest.

Music for Bars is met drie dansers misschien een iets minder overrompelende ervaring dan bijvoorbeeld hun nieuwste voorstelling Happiness, maar zal zonder twijfel de kenmerkende Guy & Roni speels- en rauwheid hebben. Samen met hun inmiddels vaste samenwerkingspartner Slagwerk Den Haag gaan ze de interactie aan met de bar (of barre?) en jou.

Zaterdag 26 november, 19:00
€ 35 (passe-partout voor Explore the North)
€ 27,50 (dagkaart / CJP-kaarthouders)

Friesche Club, Leeuwarden
Facebook Event