KVS & NTGent: Odysseus. Een zwerver komt thuis (Stadsschouwburg Groningen)

De Odyssee, daar kun je simpelweg niet omheen. Iedereen heeft er weleens van gehoord, is weleens in aanraking gekomen met Homerus’ klassieker of heeft het verplicht moeten lezen op de middelbare school.

Een aantal jaren geleden nog maar had De Appel (Den Haag) een prachtige marathonvoorstelling, waarbij het publiek een dag lang werd meegezogen in Odysseus’ reis. In acht delen ging het publiek mee op de lange reis van Odysseus naar zijn thuis, een tocht vol gruwelen en bovenal verlangens, eindigend met Odysseus’ wraak op diegenen die zijn vrouw of zoon hadden beledigd gedurende zijn afwezigheid.

Nu komt Odysseus. Een zwerver komt thuis, een gezamenlijke productie van KVS en NTGent, drie dagen lang naar de Stadsschouwburg. Bijzonder, want deze productie wordt maar twee keer ten uitvoer gebracht in Nederland (Groningen & Rotterdam) en deze voorstelling wordt verspreid over drie dagen opgevoerd. Van 9 februari tot en met 11 februari kun jij je laten meevoeren met Odysseus en ik raad je aan om te gaan, omdat dit een unieke kans is om de Odyssee te zien. Weinig gezelschappen wagen zich aan zo’n uitgebreide uitvoering van de Odyssee en als dat dan ook nog KVS én NTGent zijn, dan moet je er naartoe. Beide gezelschappen worden geroemd om hun repertoire en acteurs.

Daarbij is er bij deze productie voor gekozen om het ensemble aan te vullen met jonge, opkomende talenten. Dat belooft veel om naar uit te kijken en als je nu nog niet overtuigd bent… bedenk dan eens hoe vaak je nu in je leven de kans krijgt om de Odyssee te zien en te beluisteren in het zachte, poëtische Vlaams?!

KVS & NTGent: Odysseus. Een zwerver komt thuis
 donderdag 9 februari, 19:00 tot 23:15 (Deel I)
vrijdag 10 februari, 15:00 tot 23:30 (Deel II)
zaterdag 11 februari, 10:30 tot 17:00 (Deel III)
zaterdag 11 februari, 18:30 tot 23:30 (Deel IV)
 22,50 (losse voorstelling: eerste rang normaal / 11,25 CJP), 58 (passe-partout deel I t/m IV: normaal), 29 (CJP), 35 (passe-partout deel III & IV: normaal), 17,50 (CJP)
 Stadsschouwburg Groningen
 Facebook