Orkater/De Nieuwkomers: Rumspringa | Stadsschouwburg Groningen

Theatercurator Tjitske Dijkstra Theatercurator Tjitske zegt:

“Rumspringa is een spannende voorstelling over de verleidingen en verstikkingen van het leven in een sekte, maar ook over binnen- en buitengesloten worden… Waar sta jij aan het eind van deze voorstelling?”


De Nieuwkomers zijn onderdeel van Orkater, het theatercollectief met onder anderen Alex van Warmerdam en Leopold Witte. Elk jaar krijgen enkele jonge theatermakers de gelegenheid om binnen Orkater hun eigen muziekvoorstelling te maken. Zo worden zij zowel artistiek als zakelijk geholpen met de eerste stappen in hun carrière.

Elk jaar levert dat verrassende voorstellingen die qua structuur zeker duidelijk zijn terug te voeren naar Orkater: een absurdistische, expressieve en soms verwarrende mix tussen muziek en theater. Leuk, want bij elke voorstelling van de Nieuwkomers heb je te maken met nieuwe makers en een nieuwe invulling van de structuur van Orkater. Geen voorstelling is hetzelfde en ik kan je garanderen dat alle voorstellingen van de Nieuwkomers je bij blijven.

Rumspringa past alleen al qua samenwerking en verhaal perfect in het Orkater-plaatje. Iona Daniel en Rineke Roosenboom zijn de Nieuwkomers die in Rumspringa samenwerken met de eigenzinnige band Shaking Godspeed. In deze rockopera vertellen de dames hun verzonnen waargebeurde verhaal over het opgroeien in een sekte. Inderdaad, verzonnen autobiografisch is hun stijl en het is aan jou om te definiëren wat al dan niet klopt in hun vertelling. Rumspringa is een spannende voorstelling over de verleidingen en verstikkingen van het leven in een sekte, maar ook over binnen- en buitengesloten worden… Waar sta jij aan het eind van deze voorstelling?

Orkater/De Nieuwkomers: Rumspringa
 dinsdag 30 mei, 20:15
 15 (regulier) • 10 (CJP/collegekaart) • kaartje kopen
Stadsschouwburg Groningen