Het Pauperparadijs | Gevangenismuseum Veenhuizen

 Theatercurator Marija zegt:

“Op een schitterende avond in het gevangenismuseum wordt mij het leed van de bewoners van het voormalige gesticht voorgeschoteld.”


Als grote locatietheaterliefhebber baalde ik ontzettend toen ik vorig jaar geen kaarten kon bemachtigen voor Het Pauperparadijs. Dit jaar kreeg ik een herkansing en kocht ik direct kaarten voor de première. Inmiddels zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus ben je na het lezen van dit artikel enthousiast? Boek dan direct.

Op een schitterende avond in het gevangenismuseum wordt mij het leed van de bewoners van het voormalige gesticht voorgeschoteld. De voorstelling verhaalt over de locatie voordat het een gevangenis werd. Het was oorspronkelijk een opvoedcentrum voor arme mensen. De ontstaansgeschiedenis van het dorp Veenhuizen, de politieke achtergrond van de oprichting van Het Pauperparadijs en hoe het door bewoners ervaren werd, wordt ons in de voorstelling verteld.

Ik vind het ontroerend: de esthetiek van het monument wordt schitterend gebruikt, de sfeer van Veenhuizen versterkt het verhaal dat bomvol leed zit, de composities en livemuziek van Lavalu zijn echt fantastisch mooi en er wordt goed geacteerd. Bovendien geeft de voorstelling ook antwoord op de vraag: wat kan dit verhaal, deze geschiedenis, ons geven wat belangrijk is voor NU? En dat laatste maakt dat het verhaal ook een persoonlijk verhaal wordt voor ons, het publiek.

Het Pauperparadijs
 tot en met zondag 13 augustus
 57,50 (eerste rang) • 47,50 (tweede rang) • kaartje kopen
 Gevangenismuseum Veenhuizen
 Facebook