Theatervoorstelling Sneeuw

NTGent: Sneeuw (Stadsschouwburg Groningen)

Turkije, een koud land?

Sneeuw: zacht en mysterieus dwarrelt het naar beneden. Het laat de geluiden van de wereld anders klinken en de kou maakt gedachten helder. Een prachtige titel voor een boek en voorstelling. De recensies en de sterren klinken veelbelovend.

De pakkende titel Sneeuw verbergt een complexe en intrigerende inhoud. In de roman van Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk worden thema’s als liefde, politiek en religie aangeboord, maar bovenal is de schrijver op zoek naar de Turkse identiteit. Het klinkt mij bijzonder in de oren: sneeuw en Turkije. De beelden van passie en zon die de reisorganisaties mij voorschetsen doen mij aan allesbehalve sneeuw denken. De explosies die er plaatsvinden zijn kwaadaardig en niet rustgevend. Oplaaiend vuur, woede, luidruchtige emoties, heerlijk suikerig eten en zon: Turkije lijkt mij een woest, warm en zoet land.

Sneeuw maakt mij nieuwsgierig naar Turkije. Of misschien moet ik het anders verwoorden: ik leer het Turkije dat NTGent op het podium presenteert, graag beter kennen.

Vrijdag 20 januari, 20:15
€ 29 Eerste rang (€ 14,50 CJP/collegekaart)
€ 8,50 Vierde rang
Stadsschouwburg Groningen
Facebook Event