The Great War Machine in Grand Theatre

The Great War Machine (Grand Theatre)

Goed, ik zal eerlijk zijn… Ik word niet direct laaiend enthousiast bij deze voorstelling. Alleen de titel al: The Great War Machine. Wat moet ik mij daar bij voorstellen? Is het enerzijds het fantastische van de oorlog of anderzijds letterlijk de grootsheid van de oorlogsmachine? Sowieso krijg ik koude rillingen bij het woord oorlog en blijf ik het liefst zoveel mogelijk op afstand van alles wat met oorlog te maken heeft.

Toch heb ik genoeg redenen om wel over deze voorstelling te schrijven. De eerste reden is Joachim Robbrecht, een geëngageerde schrijver die, zoals zijn webpagina aangeeft, “zoekt naar metaforen, verbeeldingen, (…) nieuwe relaties tussen esthetiek en ethiek tussen de humor van de taal en de sensualiteit van het lichaam.” Alleen al daarom wil ik naar The Great War Machine, want hoe gaat hij dit laten zien in het kader van het begrip oorlog? Hij werkt actief samen met andere gezelschappen, zoals Toneelgroep Oostpool en Dood Paard. Ook kun je hem kennen van zijn eerdere samenwerking hier in Groningen met Sarah Moeremans. Dat was met de voorstellingenreeks Crashtest Ibsen, die volgend jaar wederom in Groningen te zien zal zijn.

De tweede reden dat ik per se hiernaartoe wil is om de volgende tekst die de inhoud van de voorstelling omschrijft: “Oorlogsstrategieën worden gebruikt in corporate business, marketing en politiek. (…) Het hele leven is een slagveld waarop angsten moeten worden beheerd en vermarkt.” Is mijn leven ook een slagveld? Ik ben benieuwd welke spiegel deze voorstelling mij gaat voorhouden.

Nog een laatste reden om naar deze voorstelling te gaan is het Grand Theatre zelf, want wat is dat een fijn en gezellig theater (mét goede koffie)!

Let op: deze voorstelling is Engelstalig.

Donderdag 15 december, 20:30
€ 15 online (€ 10 CJP/collegekaart)
€ 16 normaal (€ 11 CJP/collegekaart)
Grand Theatre