Theater Rast: De vlucht van een granaatappel (Stadsschouwburg Groningen)

De vlucht van een granaatappel is een voorstelling over verhalen die je niet vertelt, om wat voor reden dan ook, en vragen die je niet durft te stellen,” aldus de regisseur Xander Straat.

Wie kent niet die verhalen die je niet vertelt of al die vragen die je nooit durfde te stellen. In dit digitale tijdperk lijkt het of iedereen altijd alles deelt, maar misschien is het juist nu dat persoonlijkere momenten of nieuwsgierigheid binnen de muren van het zelf blijven. Begrijpelijk, maar uiteindelijk moet iedereen zijn verhaal kwijt en moeten er vragen gedeeld worden om antwoorden te kunnen vinden.

Goed voorbeeld doet volgen en ga daarom 20 februari naar de Stadsschouwburg naar Theater Rast. In deze voorstelling vertellen de Koerdische Cecil, de Joodse Eran, de Syrische George en de Hollandse Imke hun verhaal of stellen zij hun vraag. George en Eran ken je misschien al van hun eerdere voorstelling: George en Eran lossen wereldvrede op! Cecil was bij die voorstelling hun regisseur en speelt nu mee, waarvoor hij zijn Oosterse trots opzij heeft gezet om één keer zijn verhaal vertellen.

Zware kost? Nee, zeker niet en dat weten de liefhebbers die al eerder naar George en Eran zijn geweest. Hoewel de thema’s zwaar zijn, is de vertelling daarvan persoonlijk en humorvol. Deze voorstelling was dan ook niet voor niets een van de hoogtepunten van de afgelopen editie van Oerol (dat andere hoogtepunt, WALDEN van het Ro Theater, kun je op 11 mei gaan zien in de Stadsschouwburg). Kruip dus uit je (digitale) schulp en schuif aan bij De vlucht van een granaatappel.

Theater Rast: De vlucht van een granaatappel
maandag 20 februari, 20:15
15 (regulier), 10 (CJP/collegekaart), kaartje kopen
Stadsschouwburg Groningen
Facebook