Tjitskes tips voor Noorderzon

Theatercurator Tjitske Dijkstra Theatercurator Tjitske zegt:

“Noorderzon is één grote snoepdoos waar je ook dit jaar weer elke dag pareltjes in de programmering kan vinden.”


Als ik op meerdere plekken tegelijkertijd zou kunnen zijn, dan zou ik tijdens Noorderzon een heel gelukkig mens zijn! Noorderzon is één grote snoepdoos waar je ook dit jaar weer elke dag pareltjes in de programmering kan vinden. Graag geef ik jullie een overzicht van de dingen die ik graag zou willen zien op Noorderzon en hopelijk geeft het jullie een handvat om keuzes te maken in de programmering. (TIP: Je kunt overigens ook hulp krijgen bij het kiezen via de chat op de website van Noorderzon, super handig!)

600 HIGHWAYMEN | The Fever
Donderdag 17 augustus (19:00 of 21:30 in de Machinefabriek):

Een vaste waarde in het Noorderzonprogramma en volledig terecht. Begin jouw Noorderzon goed met deze intieme voorstelling.

Beno & Marija, met Bregje Wolters | Student en Stadjer
Vrijdag 18 augustus (16:00 t/m 23:00 in een container aan de Leliesingel):

Onze eigen curator Marija mag je uiteraard niet missen! Beleef mee hoe ‘global’ en ‘local’ elkaar ontmoeten in een container die als studentenflat dient.

Meindert Talma | De ballade van Jannes van der Wal
Zaterdag 19 augustus (16:00 t/m 23:00 in een container aan de Leliesingel):

Goed, ik geef het toe…ik ben fan van Meindert Talma. Ik vind zijn cd’s fantastisch, zijn boeken zijn pageturners voor mij en tja, daarom MOET jij naar zijn voorstelling op Noorderzon. 😉

Screw Up op Noorderzon
Zondag 20 augustus (20:00 in de Horatio Tent):

Hoe vaak heb jij al wel niet gehoord “van fouten maken, leer je”. Nou als je even niet van je eigen fouten wil leren, ga dan vooral naar Screw Up; inspirerende sprekers met waarschijnlijk verhalen waar wij nog veel van kunnen leren…

Swinder | Swinder en Pazzipanten
Maandag 21 augustus (19:30 en 21:30 in een bruine kroeg/container aan de Leliesingel):

Wat is er heerlijker dan in een bruine kroeg alvast naar muziek te mogen luisteren, die nog niet officieel uit is en wat dan ook nog eens van onze eigen curator (én een van de leukste Groninger muzikanten) Swinder is? Inderdaad, niets, dus ik zie je daar!

Dr. Thijs Lijster (RUG) | Kleist, Kafka en Coetzee over de ‘uitzonderingstoestand’
Dinsdag 22 augustus (21:00 in de Desdemona Tent):

Na het lezen van zijn boek De grote vlucht inwaarts, wil ik deze avond niet missen. Ik ben heel benieuwd naar zijn visie op outcasts.

Mystery Route
Woensdag 23 augustus (16:30 of 19:00 melden bij de Centrale Kiosk):

Breek de week lekker doormidden door even niet na te denken over wat je allemaal wel niet kunt doen op Noorderzon, maar door je te laten meevoeren in de Mystery Route. “Voor de avonturiers onder ons!”, aldus de Noorderzon website.

Jaco van Dormael en Michèle Anne De Mey | Cold Blood
Donderdag 24 augustus (20:00 in de Romeo Tent):

Cold Blood is een eerbetoon aan de kwetsbaarheid van het bestaan, op filmische en poëtische wijze in beeld gebracht.” De voorstelling speelt zich af in een miniatuurdecor en wordt direct geprojecteerd op een groot scherm. En er is ook nog muziek van David Bowie en Janis Joplin. Heb je nog meer redenen nodig om te gaan?

PeerGroup | Stesti – Geluk
Vrijdag 25 augustus (21:00 op het dak van The Big Building):

Alleen de locatie is natuurlijk al een reden om te gaan, maar ik ben ook benieuwd naar hoe de PeerGroup onze relatie met het landschap gaat laten zien.

Edurne Rubio | Light years away
Zaterdag 26 augustus (19:30 in het Grand Theatre):

Theater vraagt altijd om een bepaalde verbeeldingskracht. Een theatervoorstelling in de duisternis waarbij je op ontdekkingstocht gaat door het theater alsof het een nieuw te ontdekken grot is, dat vraagt gewoon om moed en je angsten opzijzetten. Zin in!

Noorderzondag
Zondag 27 augustus (13:00 tot 18:00 in het Plantsoen):

Een lazy Sunday afternoon waarin jij je mag laten verrassen in een Plantsoen vol met culturele groepen en organisaties die samen het culturele seizoen komen openen.

Noorderzon
 donderdag 17 augustus tot en met zondag 27 augustus
 variërend
 Noorderplantsoen