Toneelgroep Oostpool: Een meeuw | Stadsschouwburg Groningen

Theatercurator Tjitske Dijkstra Theatercurator Tjitske zegt:

“Dit stuk reflecteert ieders zoektocht naar liefde, erkenning en duiding. Het vergt moed om in de spiegel te kijken… wie van onze Filter Groningen-lezers durft het aan?”


Een meeuw is een toneelklassieker van Tsjechov die elke keer weer pijnlijk en trefzeker de tijdloze clash tussen generaties weergeeft.

Toneelgroep Oostpool komt op 29 april met een prachtige cast naar Groningen om Een meeuw ten tonele te brengen. Meervoudig Theo d’Or-winnares Ariane Schluter staat deze avond samen met onder andere Sigrid ten Napel op het toneel, die met dit stuk haar toneeldebuut beleeft. Eerder speelden zij al samen in een film en ik ben heel benieuwd hoe zij samen deze klassieker gaan dragen.

Elke keer treft het mij weer hoe actueel het stuk eigenlijk is. Het probleem tussen generaties zal altijd blijven bestaan, maar elke keer dat ik Een meeuw zie ben ik verder in het leven en beleef ik het stuk anders. Het zijn de jonge mensen aan de ene kant die klaar staan om het leven in te springen met al hun dromen en het zijn de oudere mensen aan de andere kant die op het punt staan de balans op te maken: wat heeft het leven mij gebracht? Herkenbaarheid is dan ook troef in deze klassieker.

Deze avond biedt de toeschouwer een spiegel: Een meeuw reflecteert ieders zoektocht naar liefde, erkenning en duiding. Het vergt moed om in deze spiegel te kijken… wie van onze Filter Groningen-lezers durft het aan?

Toneelgroep Oostpool: Een meeuw
 zaterdag 29 april, 20:15
 24 (eerste rang) • 12 (CJP) • kaartje kopen
 Stadsschouwburg Groningen