De Warme Winkel: Majakovski / Oktober | Stadsschouwburg Groningen

Theatercurator Tjitske Dijkstra Theatercurator Tjitske zegt:

“Verwacht dit keer geen over de top De Warme Winkel, met fysiek theater, kabaal en hectiek. Dit nieuwe ‘oeuvrestuk’ is juist een ingetogen, poëtische vertaling over het leven van de Russische dichter Majakovski.”


In elke nieuwe voorstelling van De Warme Winkel plaatsen zij het leven, werk en de tijdsgeest van een kunstenaar in het licht van het heden. Daarmee komen zij al tien jaar lang met spannende, vernieuwende voorstellingen, doorgaans gespeeld op een passende locatie. De aanhang van dit collectief is de afgelopen jaren dusdanig gegroeid, dat de locatievoorstellingen plaats hebben gemaakt voor grote-zaalvoorstellingen. En niet onverdienstelijk: afgelopen september kregen zij tijdens de Theaterdagen zowel de Prijs van de Kritiek als de Regieprijs voor De Warme Winkel speelt De Warme Winkel.

Verwacht dit keer geen over de top De Warme Winkel, met fysiek theater, kabaal en hectiek. Dit nieuwe ‘oeuvrestuk’ is juist een ingetogen, poëtische vertaling over het leven van de Russische dichter Majakovski.

De Warme Winkel: Majakovski / Oktober
 dinsdag 19 december, 20:15
 19 (eerste rang) • 12,50 (CJP/collegekaart) • kaartje kopen
 Stadsschouwburg Groningen
Facebook