De Warme Winkel speelt De Warme Winkel (Stadsschouwburg Groningen)

De Warme Winkel speelt De Warme Winkel… Maar wie speelt nu zichzelf en prijst dit dan ook nog eens aan met affiches die nagenoeg gelijk zijn aan die van een politieke partij? De Warme Winkel dus. En om eerlijk te zijn, dat werd tijd. Immers, elk zichzelf respecterend artiest komt wel een keer met een show, CD of boek die zijn of haar eigen naam draagt. Na zeker dertig eerdere producties is het nu tijd voor De Warme Winkel om deze stap te maken.

Wat we gaan zien? Daar durf ik weinig uitspraken over te doen, maar er zal in ieder geval veel te zien zijn. Daar schuilt meteen de kracht in van dit theatergezelschap, want hun voorstellingen zijn een beleving op zich en ik wil daarom de volgende tip geven: ga comfortabel zitten en laat het vooral allemaal over je heen komen. In elk van hun voorstellingen weten zij hun bezoekers mee te slepen in een verhaal waarin vaak een historisch figuur in een ander perspectief wordt geplaatst. En zit het mee, dan neemt De Warme Winkel tegelijkertijd ook de huidige tijdsgeest op de schop. In deze voorstelling creëert De Warme Winkel zijn eigen wereld en daarin pareren zij op een poëtische en humorvolle wijze onder andere de middelmaat, eenvormig entertainment en de never ending search naar authenticiteit.

Het is aan ons toeschouwers om achterover te leunen bij dit magnum opus, het te laten gebeuren en misschien kunnen wij dan na afloop constateren dat dit nulpunt van De Warme Winkel ons vertrekpunt wordt richting de vooruitgang!

(Foto: Kurt van der Elst) 

Maandag 28 november,  20:15
Eerste rang: € 19, tweede rang: € 16, derde rang: € 11,50
CJP of collegekaart: € 10
Stadsschouwburg Groningen
Facebook Event